marți, noiembrie 20 www.impactinolt.ro

Condamnare cu suspendare în dosarul morţii fostului primar al comunei Tătuleşti

Daniel Fota, bărbatul care l-a împuşcat accidental pe Lucian Istrate, fostul primar al comunei Tătuleşti, a fost condamnat marţi de magistraţii Judecătoriei Slatina la 2 ani de închisoare cu suspendare.

“ (…) Condamna pe inculpatul Fota Daniel la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savârsirea infractiunii de ucidere din culpa (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani si 6 luni”, se precizează în decizia instanţei. Pe lângă o serie de măsuri specifice pe care va trebui să le respecte pe durata termenului de supraveghere şi interdicţia de a părăsi ţara fără acordul instanţei, Daniel Fota este obligat de instanţă să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primariei Pitesti sau Casei Judetene de Pensii Arges, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În plus, acesta a fost obligat la plata unor daune materiale şi morale către soţia şi cei doi copii ai fostului primar al comunei Tătuleşti.
“Obliga inculpatul Fota Daniel la plata catre partea civila Istrate Florentina a sumei de 10 000 lei cu titlu de daune materiale. Obliga inculpatul Fota Daniel la plata sumelor de 4200 lei reprezentand totalul sumei cu titlul de prestatie periodica de la data decesului pana in prezent si de 350 lei lunar partii civile Istrate Elena Diana reprezentand prestatie periodica de la momentul pronuntarii pana la terminarea studiilor sau pana la implinirea unei cauze legale de reducere sau sistare a prestatiei periodice dar nu mai mult de 26 ani. Obliga inculpatul Fota Daniel la plata sumelor de 4200 lei reprezentand totalul sumei cu titlul de prestatie periodica de la data decesului pana in prezent si de 350 lei lunar partii civile Istrate Marian Cosmin, reprezentand prestatie periodica, de la data pronuntarii pana la terminarea studiilor sau pana la implinirea unei cauze legale de reducere sau sistare a prestatiei periodice dar nu mai mult de 26 ani. Admite in parte actiunea civila formulata de partile civile Istrate Florentina, Istrate Elena Diana si Istrate Marian Cosmin si obliga inculpatul la plata urmatoarelor sume de bani cu titlu de daune morale: 48.000 euro, echivalent in lei la data efectuarii platii catre partea civila Istrate Florentina; 56 000 euro echivalent in lei la data efectuarii platii catre partea civila Istrate Elena Diana; 56 000 euro echivalent in lei la data efectuarii platii catre partea civila Istrate Marian Cosmin”, se precizează în sentinţă. Decizia instanţei nu este definitivă.

Accidentul de vânătoare în urma căruia Lucian Istrate (49 de ani) şi-a pierdut viaţa a avut loc pe 9 ianuarie 2016. Fostul primar al comunei Tătuleşti, care potrivit poliţiştilor participa la vânătoare în calitate de gonac, a fost împuşcat accidental de Daniel Fota, una dintre alice nimerindu-l în inimă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.